Το Jerry & Friends, είναι ένα ενημερωτικό παιδικό βιβλίο κατάλληλο για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, αλλά είναι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό να το διαβάζεις και ως ενήλικας.

Αντιμετωπίζει ένα από τα πολλά ζητήματα καλής διαβίωσης των ζώων στο νησί μας, την Κύπρο, αλλά είναι επίσης σχετικό με πολλές άλλες χώρες.

Με μια πρόχειρη εκτίμηση 1,5 εκατομμυρίων αδέσποτων γατών στην Κύπρο, είναι προφανές ότι όλοι πρέπει να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας για να σταματήσουμε τον υπερπληθυσμό και τις κακουχίες που υπομένουν. Τα γατάκια γεννιούνται με παραμορφώσεις ή εκτίθενται σε μεταδοτικές ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν. Εκτίθενται σε κινδύνους που υπάρχουν στους πολυσύχναστους δρόμους, επιθέσεις από σκύλους και άλλες μη στειρωμένες γάτες. Οι μητέρες γάτες γεννούν απροστάτευτες 2-3 φορές το χρόνο, αναγκάζοντας τες να φροντίσουν τον εαυτό τους και τους απογόνους τους. Οι αρσενικές γάτες τσακώνονται μεταξύ τους και τραυματίζονται σοβαρά ή σκοτώνονται. Οι ασθένειες μεταδίδονται από γάτα σε γάτα, με αποτέλεσμα έναν παχύρρευστο κύκλο επιβίωσης και έναν συνεχή αγώνα για να τους βοηθήσουν οι διασώστες. Και μετά έχουμε τις δηλητηριάσεις και τις κακοποιήσεις από ανθρώπους που απλά δεν τους αρέσουν οι γάτες.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε;

Το Jerry & Friends, μας ταξιδεύει με οδηγό και μας διδάσκει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των αδέσποτων και άγριων γατών. Τονίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι άνθρωποι στον αγώνα τους για επιβίωση.

Το Jerry & Friends, που εκδόθηκε, ως eBook και ως Χαρτόδετο βιβλίο, είναι ένα υπέροχο βιβλίο ιστοριών που μας διδάσκει ότι κάθε άτομο έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά.